Uhapšen šibenski vjeroučitelj zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

Radiosarajevo.ba
Uhapšen šibenski vjeroučitelj zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika
sibenik.in / Sud u Šibeniku
Vjeroučitelj i voditelj župnog zbora u Šibeniku priveden je u policiju zbog sumnje na seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Uhapšen je prošle sedmice zbog zlostavljanja u župi, ali je ubrzo pušten na slobodu, prenosi Index.hr

Kako javlja Šibenik IN, sredinom prošle sedmice vjeroučitelj je pokušao dirati jednog maloljetnika snažnije građe. Mladić mu se žestoko suprotstavio i roditeljima ispričao što se dogodilo.

Prijavio ga je svećenik

Oni su razgovarali o slučaju sa svećenikom koji upravlja župom u kojoj se to dogodilo, a taj svećenik odmah je prijavio sve policiji. Voditelj župnog zbora je uhapšen, a maloljetnik je pozvan na informativni razgovor.

Mladić je u međuvremenu saznao od prijatelja da su i oni imali slično iskustvo s vjeroučiteljem pa je policija ispitala još dvojicu maloljetnika, javlja Šibenik IN.

Pušten da se brani sa slobode

Osumnjičeni je odlukom sudije istrage Županijskog suda u Šibeniku ubrzo pušten da se brani sa slobode.

"Tačno je da je dežurni sudija istrage odbio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora protiv osobe koja se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela upoznavanje djece s pornografijom i dr., te je umjesto istražnog zatvora, kao najtežu mjeru, odredio osumnjičeniku mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku, ocjenjujući da će se u konkretnom slučaju ista svrha kao istražnim zatvorom ostvariti naloženim mjerama opreza", ispričao je glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Policija još nije objavila službeno saopćenje o ovom događaju, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije