Kako je pripremana otmica djeda Jelene Đoković

Radiosarajevo.ba
Kako je pripremana otmica djeda Jelene Đoković

Policija je uhapsila Branislava Matića (36) zbog sumnje da je sa D. J. oteo djeda supruge srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, Jelene Đoković.

Sumnja se da su njih dvojica, koji su uhapšeni jučer, tokom noći ušli u kuću djedaJelene Đoković, oduzeli mu telefon i 26.000 dinara (oko 220 evra), potom ga vezali za dalekovod i od porodice Đoković tražili dva miliona eura otkupa, naveli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden tužiocu.

Kurir piše da je Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice tokom boravka u zatvoru, gde je bio godinama, kovao plan kako će se obogatiti od otmice djeda supruge slavnog bogataša. Plan je pokušao realizirati nakon služenja kazne za prijašnje kriminalne radnje.

“Jednom je prilikom u zatvoru gledao televizijsku emisiju u kojoj je gost bila supruga našeg proslavljenog tenisera. Ona je tada, između ostalog, pričala i o svom odrastanju i djedu Milosavu. U jednom dijelu te emisije prikazana je i Jelena s djedom”, ispričao je izvor Kurira te dodao kako je Matiću tog trenutka sinula ideja o otmici.

deda.JPG - undefined

 

Riječ je o emisiji prikazanoj 2014. godine u kojoj se uz Jelenu pojavio i njen djed. “Provodila sam raspuste u Ljigu, u prirodi, nisam igrala igrice. Pravila sam od biljaka neke ljekovite supice i začine za baku i djeda, kako ih ne bi boljele ruke od reume, što su uvijek problemi starosti. Moja baka je za svaku moju peticu u školi naručivala pjesme na radiju. Djed je neumoran, on je čudo, vozi bicikl svaki dan, uzgaja svinje, ide do sela Veliševac provjeriti je li sve u redu”, pričala je tada Jelena dok je Milosav Radisavljević, grleći unuku, rekao da je Jelena imala 10 mjeseci kada ju je prvi put čuvao.

Četiri godine nakon te emisije Matić je uz još jednog “kompanjona” krenuo u akciju protiv Jeleni drage osobe. Kako piše Kurir, Matić je s kolegom petnaestak dana prije otmice išao u izvidnicu, posmatrali su starčevu kuću i pratili njegove navike, kao i ko, kada i koliko često ga posjećuje.

“U Milosavljevu kuću su upali u gluho doba, oko tri sata ujutro. Lica su sakrili tamnim čarapama, a sa sobom su ponijeli lisice i ljepljivu traku, kojima su kasnije vezali starca za metalni stup u kukuruzištu, 500 metara dalje od njegove kuće. Od djeda su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon”, priča izvor Kurira te dodaje: “Utvrđeno je da je on kupio prepaid karticu za mobilni telefon, preko koje je Milosavljevom sinu Zoranu poslao jezivu poruku: ‘Pripremi dva miliona eura ako hoćeš oca vidjeti živog.’ Nakon te poruke, Zoranu je uputio još nekoliko poruka, a onda ugasio karticu”.

Cijeli plan mu se izjalovio kad je zapomaganje starca čuo komšija te mu pomogao pozvavši policiju.

Neslužbeno se doznaje da je Matić otkriven zahvaljujući brojnim DNK tragovima nađenim na lisicima, u Milosavljevoj kući i kukuruzištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije