Uhapšen osumnjičeni za femicid u Podgorici: Ubistvu prethodio verbalni sukob

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za femicid u Podgorici: Ubistvu prethodio verbalni sukob
Foto: Boris Pejović / Vijesti.me / Uhapšeni Bošković predan nadležnim vlastima

Podgoričanin Miljan Bošković (37) uhapšen je zbog sumnje da je danas, u podgoričkom naselju Masline, ubio bivšu suprugu Biljanu Pavićević (33).

Nakon verbalnog sukoba, Bošković joj je nožem nanio smrtnonosne povrede, a potom pobjegao.

Policajci su ga slobode lišili ubrzo nakon zločina koji se, prema njihovim informacijama, dogodio u Ulici Tripa Kokolja, oko 15:20 sati, navode Vijesti.me.

Da li je neko ostao kući ili smo svi u gradu? Sarajevske ulice i večeras pune života

Da li je neko ostao kući ili smo svi u gradu? Sarajevske ulice i večeras pune života

Ubijena tridesettrogodišnjakinja 1. augusta 2024. godine prijavila je policiji da joj bivši suprug prijeti, ali je Bošković tada prekršajno kažnjen, saopštili su zvanično iz Uprave policije.

"Policijski službenici su tada, odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti te ovo lice doveli u službene prostorije, od njega prikupili obavještenja i sa događajem upoznali tužioca koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv njega su policijski službenici tada podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 36. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i on je lišen slobode", kazali su iz Uprave policije.

Oglasio se brat ubice nakon trostrukog ubistva u Sanskom Mostu: 'Ne znam šta mu je bilo'

Oglasio se brat ubice nakon trostrukog ubistva u Sanskom Mostu: 'Ne znam šta mu je bilo'

Istakli su da su tog dana policijski službenici izvršili i pretres stana i drugih prostorija koje Bošković koristi u naselju Konik, kojom prilikom nijesu pronađeni predmeti i tragovi koji potiču iz krivičnog djela.

"Nakon privoda ovog lica kod sudije za prekršaje izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara koju je danas prekršio i počinio navedeno krivično djelo. Osim ove prijave, u prethodnom periodu oštećena osumnjičenog nije prijavljivala policiji, odnosno, nema registrovanih krivičnih djela iz člana 220. Krivičnog zakonika Crne Gore – nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici počinjenih na njenu štetu", objašnjeno je iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije