Ubijen muškarac: Obračunu prethodila dječija svađa

Radiosarajevo.ba
Ubijen muškarac: Obračunu prethodila dječija svađa
AA / Ilustracija
Bajram Caković (46) preminuo je na putu do bolnice od posljedica ranjavanja, a njegov komšija Smail Nurković (46) teško je povrijeđen u obračunu ove dvije porodice u selu Delimeđe kod Tutina.

Vatreni okršaj dogodio se u 11.30 sati. Policija je uhapsila S. N. (47), a navodni motiv pucnjave je dječja svađa, piše Kurir. rs.

" Na mjesto pucnjave došao je sedamnaestogodišnji sin ubijenog, koji je osumnjičenog povrijedio nožem "kaže izvor blizak istrazi.

Komšije iz sela Delimeđe kažu da su čule tri pucnja iz pištolja.

"Nurkovići i Cakovići bili su 20 godina u svađi. Nedavno su se svi familijarno izmirili i izgladili odnose. Djeca ko djeca, sve je počelo naivno. Od igre preko svađe, a nakon toga i tuča. Mali Nurković je otišao kući i žalio se da ga je dečak iz porodice Caković dirao. Otac je otišao kod Cakovića da riješe svađu djece. Mislili smo da je sve u redu nakon izmirenja i da će odnosi te dve porodice biti dobri" ispričale su komšije porodica Nurković i Caković.

Portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin rekao je da su tužilac i policija obavili uviđaj na terenu i da će se više informacija znati danas tokom dana.

" Možemo da potvrdimo da je jedan muškarac podlegao povredama zadobijenim iz vatrenog oružja, dok je drugi teško povrijeđen i prebačen je u novopazarsku Opštu bolnicu"rekao je Baćićanin.

Načelnik Hirurskog odjeljenja novopazarske bolnice doktor Kemal Brničanin rekao je da je stanje povrijeđenog stabilno.

" U zdravstvenom centru spremni smo dočekali povrijeđene, ali je jedna osoba podlegla povredama tokom vožnje. Učinili smo sve što smo mogli, no spasa nije bilo" naveo je Brničanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije