Ubica Zorana Đinđića otkriva ko je želio njegovu smrt

Radiosarajevo.ba
Ubica Zorana Đinđića otkriva ko je želio njegovu smrt
0 / Zoran Đinđić

Zvezdan Jovanović (55), zvani Zveki, osuđen na 40 godina zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića (48), piše knjigu u kojoj će otkriti sve o atentatu, kao i imena političara iz Demokratske stranke, koji su učestvovali u tome.

U knjizi Vučje staze, koja uskoro treba da ugleda svjetlost dana, Jovanović će da objelodani imena kriminalaca koji su tada šurovali s funkcionerima iz vlasti i policije!

Njegova supruga Olivera Jovanović potvrđuje da je njen suprug odlučio da poslije dugo godina prekine šutnju i skine paučinu s „procesa vijeka“.

"Moj suprug piše o svemu onome što je dosad bilo skriveno od javnosti. Piše o „demokratski“ odabranim svjedocima lažovima, kriminalcima i njihovom kontaktu s ljudima iz vlasti i policije. U knjizi će napisati ono što je bilo zabranjeno, šta se dešavalo u sudu, koji su svi važni dokazi odbijeni, o onome što se zaista dešavalo... Piše o sramoti ove zemlje. Odabran je da bude žrtva, kriv bez krivice. U samici je 17 godina, zbog nečijih bolesnih ambicija. Sve je prodato, pa i ljudski životi", kaže prvi put poslije 17 godina šutnje Olivera Jovanović (53).

Zvezdanova supruga navodi da će u knjizi njen suprug iznijeti jake argumente.

"Piše istinu, potkrijepljenu dokazima! Ne laže, kao što su lagali svi uključeni u 'proces vijeka'. Sve ono što nije izgovoreno javno, što je sakriveno... E pa jedino je istina ta koja ne može da se promijeni. Kaže da će tu biti odgovor 'dripcima koji su ga pokušali poniziti'… Recimo, odgovor na laž o izbacivanju iz službe. Poručuje da će se njegova knjiga čitati uskoro, ističe supruga Zvezdana Jovanovića, prenosi Alternativna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije