Ubica iz Šibenika prije ubistva četiri osobe napisao email, evo šta je pisalo u njemu

0
Radiosarajevo.ba
Ubica iz Šibenika prije ubistva četiri osobe napisao email, evo šta je pisalo u njemu
PrtScr / Ražine

Branko Koloper, šibenski preduzetnik koji je ubio četvero ljudi, a potom i sebi presudio poslao je zahtjev zadarskom sudu za poništenjem stečajnog postupka u 10 sati, točno u vrijeme za kada je zakazao sastanak u skladištu u Šibeniku i potom počinio nezapamćeno krvoproliće.

"Tražio je u emailu od predsjednika trgovačkog suda u Zadru da poništi stečajni postupak protiv njegove kompanije. U dopisu se žalio na stečajni postupke i stečajnu upraviteljicu da mu prodaje kompaniju u bescjenje", riječi su policijskog inspektora iz istrage.

Nakon informacija da je dan ili dva ranije zatražio poništenje stečaja, da se žalio na Radojku Danek, iz Trgovačkog suda u Zadru su odgovorili.

"Mogu Vas izvijestiti da navod policijskog inspektora na koji se pozivate nije tačan, i to u jednom vrlo bitnom dijelu. Branko Koloper poslao je email ovom sudu i to uredu predsjednika, ali ne dan ili dva prije krvoprolića kako to 'precizno' navodi policijski inspektor, već je to učinio u subotu, 30. januara 2021. oko 10 sati.

S obzirom da je zahtjev poslan na službeni mail u neradni dan, ja sam ga vidio kući oko 19 sati i to sasvim slučajno jer imam običaj navečer na mobitelu provjeravati službeni mail. Odmah po saznanju stupio sam u kontakt sa Policijskom upravom u Zadru, a kasnije i sa šibenskim policajcima koji su radili na tom predmetu", navedeno je iz Trgovačkog suda.

Prema pisanju Večernjeg lista, još uvijek nije sigurno je li Koloper došao s namjerom da ubije ili je htio još jednom raspraviti o svemu, a na to ukazuje i email sudu, no da je bio spreman počiniti ubojstva jasno je iz činjenice da je nosio automatsku pušku sa sobom.

Naime, sastanak je bio zakazan za deset sati, a troje ljudi, stečajna upraviteljica Radojka Danek, suprug joj te poduzetnik koji je trebao ući u skladište Toni Šparada, ubijeni su oko 11 sati, piše direktno.hr

"U automobilu Branka Kolopera također su pronađeni spisi iz stečajnog postupka, no zbog činjenice da u Ražinama nema kamera mi nismo sigurni je li on i bio sat vremena s njima ili je došao kasnije i ubio ih na licu mjesta ispucavši u njih na desetke metaka iz automatskog oružja.

Iza 12 sati smo ga tek uhvatili kamerom u autu i to ne u njegovu nego u automobilu ubijenog 62-godišnjaka kojeg je uzeo možda i zato da ga se ne primijeti u Vodicama i tamo je sačekao Tedija Slamića oko 13.23 i ispucao dvadesetak metaka.

Dva kilometra dalje za pola sata ili sat Koloper se ubio iz automatske puške i našli smo ga nakon dojave građana iza 18 sati" rekao je policijski inspektor i pojasnio zašto se prvo doznalo za ubojstvo u Vodicama iako je počinjeno dva sata kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije