U Zagrebu uklonjen mural ratnom zločincu Slobodanu Praljku

7
Radiosarajevo.ba
U Zagrebu uklonjen mural ratnom zločincu Slobodanu Praljku
FOTO: 24sata.hr / Prefarban mural Slobodanu Praljku u Zagrebu

Prije nekoliko dana se na trafostanici na zagrebačkom Laništu pojavio novi mural Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, a u utorak je ponovno prefarban.

Podsjetimo, u oktobru su s trafostanice uklonjeni murali Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, ali i oni o Vukovaru, Dinamu i 204. gardijskoj brigadi.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je tada rekao kako je trebalo ukloniti samo onaj na kojem je Praljak, piše 24sata.hr

Ovo su uhapšeni kod Sarajeva: Na TikToku tvrdili da znaju gdje je Danka (2), tražili 25.000 eura

Ovo su uhapšeni kod Sarajeva: Na TikToku tvrdili da znaju gdje je Danka (2), tražili 25.000 eura

"Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati", poručili su tada iz HEP-a u čijem je vlasništvu trafostanica.

Početkom novembra su na trafostanici na Laništu osvanuli novi murali posvećeni 204. gardijskoj brigadi, simbolima Vukovara kao što su memorijalno groblje i vodotoranj, zastava Hrvatske i dio posvećen Dinamu. Murala Praljka tada na trafostanici nije bilo.

Za sada nije poznato ko je prefarbao mural.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije