U Zagrebu uhapšeni muškarac i žena zbog organiziranja lanca prostitucije

Radiosarajevo.ba
U Zagrebu uhapšeni muškarac i žena zbog organiziranja lanca prostitucije
Foto: Pixabay / Ilustracija

Kako javljaju hrvatski mediji, policija je privela muškarca i ženu koje terete za organiziranje prostitucije u Zagrebu. Četrdesetogodišnjak i 26-godišnjakinja su ispitani zbog osnovane sumnje da su počinili deset kaznenih djela protiv spolne slobode prostitucijom.

Oglašavao usluge putem oglasa

Prema prijavi, postoji osnovana sumnja da je muškarac s ciljem zarade namamio, vrbovao i poticao druge osobe te organizirao i omogućavao drugim osobama pružanje spolnih usluga, te putem sredstava javnog informiranja oglašavao prostituciju drugih osoba, a da je žena, s istim ciljem zarade, organizirala i omogućavala drugim osobama pružanje spolnih usluga, te oglašavala prostituciju drugih osoba.

Osnovano se sumnja da su tokom 2015. godine pa sve do 3. maja 2018. u Zagrebu objavljivali oglase u oglasniku i na internetskom oglasniku registrirajući se pritom kao nepostojeće osobe, radi  sticanja materijalne dobiti od pružanja tih usluga drugih ženskih osoba; radi pronalaska ženskih osoba koje bi se bavile pružanjem usluga uz naplatu, kao i u cilju pronalaska klijenata koji bi se koristili tim uslugama uz naplatu, 

Kako se navodi, dio zarade od prostitucije zadržavali su za sebe.

Postoji osnovana sumnja da je deset ženskih osoba pružilo usluge za više stotina klijenata, a da si je dvoje osumnjičenika ostvarilo nepripadnu materijalnu dobit u iznosu oko 360.000,00 kuna (oko 100.000 KM).

Predložen je pritvor, radi opasnosti od uticaja na svjedoke, navode hrvatski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije