... / U Zagrebu jutros crni rekord: Čak 161 novozaraženi koronavirusom

09. 10. 2020. u 08:46:00 Hina

Shares: 6

Zagreb danas ima čak 161 novi slučaj zaraze koronavirusom izjavio je Zvonimir Šostar, u petak čelnik Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar u petak u emisiji "U mreži prvog" Hrvatskog radija.

"Opet rušimo neslavne rekorde, danas je čak 161 novooboljeli, ako se nastavi ovaj trend drugog izlaza neće biti - morat ćemo se uozbiljiti", rekao je Šostar.

Na pitanje kako će biti organiziran gradski prijevoz na blagdan Svih svetih kazao je da će o tome na Štabu još biti riječi.

"Predlažemo da se ograniči broj ulazaka u autobuse, da se poveća broj autobusa, da se osigura dovoljan broj djelatnika ZET-a i gradskog poglavarstva, dakle redarstva kako bi se poštovao razmak te da se prepolovi najmanje broj onih koji se prevoze u autobusima. Mislim da će biti malo duža čekanja, ali zdravlje je ispred svega", ustvrdio je Šostar.

O tome hoće li maske biti obvezne prilikom posjeta grobljima uzvratio je da će se maske morati nositi svugdje gdje je veća koncentracija ljudi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA