U Zagrebu gosti pretukli bend, pjevačici vikali vulgarne uvrede

4
Radiosarajevo.ba
U Zagrebu gosti pretukli bend, pjevačici vikali vulgarne uvrede
Foto: Facebook / Napadnut bend

Proslava krštenja djeteta u Hrvatskoj pretvorila se u pravu noćnu moru za muzičare koji su zabavljali zvanice.

Sve se dogodilo u martu ove godine oko 21 sat u restoranu "Spare Ribs Grill" u Zagrebu, za vrijeme održavanja porodične proslave krštenja djeteta. U jednom je trenutku organizator slavlja, sretni otac, poludio na muzičare i pjevačicu.

"Otac djeteta Stjepan (30) vikao je na pjevačicu benda nazivajući je k*****, rukama udarao po mikrofonu i nogom po stalku zvučnika benda, u čemu su mu se pridružili Petar (24) i Danijel (24), pri čemu su sva trojica udarala po opremi i instrumentima te ju razbacivala uokolo.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Radi se o dva velika zvučnika sa stalcima, tri mikrofona, četiri tableta, elektro-akustičnoj gitari, bas gitari. Kad su im zbog toga prigovorili članovi benda, Danijel je nasrnuo na voditelja benda, udario ga šakom u glavu.

Nakon toga su Stjepan i Petar s Mijom (48) izudarali goste restorana oborivši ih na tlo. Jednog su, kad je pao pokraj šanka, Stjepan i Mijo nogama udarali u glavu i tijelo, dok je Petar na njega bacao stolicu, staklene čaše i boce. Kad mu je u pomoć priskočio drugi gost, Petar je i na njega bacio staklenu bocu.

U tom događaju je bend oštećen za iznos od 3.000 eura, a pjevačica za iznos od 100 eura. Voditelj benda zadobio je krvni podljev oka, prijelom nosnih kostiju i nosne pregrade s krvarenjem u nosnu šupljinu, što je povreda teške prirode.

Jedan gost zadobio je brojne oguljotine po glavi i tijelu te krvni podljev oka, a drugi brojne krvne podljeve, razderotine na sredini tjemena i prijeloma krune zuba", navodi se u presudi.

Stjepan je osuđen na 13 mjeseci zatvora, od čega šest mjeseci bezuvjetno. Danijel je dobio devet mjeseci bezuvjetnog zatvora, Petar devet mjeseci uvjetno, a Mijo osam mjeseci uvjetno. Osuđeni su za nanošenje teških povreda i uništavanje tuđe imovine.

Osim toga, bendu moraju podmiriti 3.000 eura odštete, a pjevačici 100 eura. Moraju platiti i 900 eura troškova krivičnog postupka. Presuda je donesena na temelju sporazuma tužitelja i optuženih koji su se saglasili s kaznama, piše Danica.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije