U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zadra poginuo šestogodišnjak iz BiH

Radiosarajevo.ba
U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zadra poginuo šestogodišnjak iz BiH
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko pet sati u ponedjeljak ujutro kod Zadra stradao je šestogodišnjak iz BIH.

Automobil marke Audi austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak koji ima slovensko državljanstvo, ali se zapravo radi o porodici iz Bosne i Hercegovine koja živi i radi u Austriji. Tako su u Audiju uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), te njihova kćerka (26), kao i šestogodišnji dječak, piše Slobodna Dalmacija.

Dječak je automobilu bio sa svojom tetkom, djedom(55) i bakom (54).

Vozeći u smjeru Zagreba 55-godišnji vozač Audija je jutros izgubio kontrolu nad vozilom.

"Očevid je završen. Nesreća se dogodila oko pet sati kada je vozač osobnog vozila na autocesti kod Nadina izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu", kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga (54) u trenutku udara Audija u zaštitnu ogradu teško je povrijeđena.

Njihova kćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim povredama, dok je šestogodišnji dječak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru. Hospitalizirana je i njegova baka.

Vještačenje, koje će zasigurno biti provedeno tokom sudskog postupka, će rasvijetliti sve detalje ove tragedije, od brzine vožnje do uvjeta u automobilu (sigurnosni pojasevi).

Do sudskog postupka trebalo bi doći temeljem kaznene prijave koju je protiv 55-godišnjaka u ponedjeljak podignula zadarska policija, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije