U Srbiji zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika

0
Anadolija
U Srbiji zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

"Još jedna klinika u Beogradu danas je ušla u sistem COVID-19 bolnica, a to je Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju", saopćio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Poslije sastanka sa direktorima bolnica u Srbiji rekao je da ta klinika ima određeni broj mjesta sa kiseoničnom terapijom i ukazao da se pacijenti iz Beograda šalju u Nišku Banju i privremenu bolnicu u Kragujevcu.

Lončar je dodao da je najteža situacija u Beogradu i Novom Sadu i da je sada koronavirusom zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika, od kojih se 64 liječi u bolnici.

"Maska, maska i maska stalno, maska mora biti stalni dio garderobe. Maska i unutra i spolja. Cijeli svijet to radi. Vidite kakva je situacija, neće imati ko da nas liječi", rekao je član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš i dodao da će Krizni štab stalno razmatrati situaciju i da će pooštriti mjere ako se situacija pogorša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije