U Srbiji velika zainteresovanost za treću dozu vakcine

1
Anadolija
U Srbiji velika zainteresovanost za treću dozu vakcine
Foto: AA / Vakcinacija u Beogradu

Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je danas da je zainteresovanost za treću dozu vakcine protiv COVID-19 u Srbiji velika i da je do srijede dato 270.000 doza, što je, naveo je, oko pet posto populacije.

On je za beogradsku televiziju K1 kazao da smatra da je sada pravo vrijeme za uvođenje COVID propusnica koje bi trebalo "da spreče nevakcinisane da borave u prostorijama gde je veliki broj ljudi".

Bekić je naglasio da će se o tome raspravljati na sjednici Kriznog štaba i istakao da to "ne treba posmatrati kao neki vid diskriminacije, već borbu za javno zdravlje onih koji još nisu vakcinisani".

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, evo koje države su protiv

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, evo koje države su protiv

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će narednih dana biti postavljen kamen temeljac za novu tvornicu koja će u toj zemlji proizvoditi kinesko cjepivo protiv koronavirusa.

On je podsjetio da se prva komponenta ruskoga cjepiva Sputnik V već proizvodi u Srbiji, a da se trenutno radi na tome da se proizvodi i druga komponenta tog cjepiva.

Vučić je primjetio da je otpor cijepljenju protiv koronavirusa očigledno univerzalni, a ne problem samo jedne zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije