U Srbiji uhapšen lažni presretač: Vozačima naplaćivao kazne

Anadolija
U Srbiji uhapšen lažni presretač: Vozačima naplaćivao kazne
FOTO: AA / U Srbiji uhapšen lažni presretač
Policija je u Beogradu uhapsila D. T. (1978) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo lažno predstavljanje.
Predstavljajući se kao policajac, uzimao novac od vozača za navodno izvršene prekršaje.

Iz MUP-a Srbije navode da se osumnjičeni se tereti da je, upravljajući vozilom „audi Q7“ sa svjetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju.  

”Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, 9 pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda.Oružje je odmah upućeno na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vatrenom oružju, ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima”, saopćio je MUP Srbije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Iz policije pozivaju građane koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji da se jave na broj telefona +381(0)11/279-74-65 ili lično u PU za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana 107.

Prethodni dana na društvenim mrežama pojavile su se objave da na Ibarskoj magistrali i drugim putevima hara lažni presretač. Jedad od prevarenih vozača I.S. je uz upozorenje napisao i registarske tablice džipa koje je uhapšeni D.T. koristio.

”Meni je uzeo 40 eura na Rušnju i saznao sam da se Audi vodi na fizičko lice. Ima odličnu priču i neku značku, blinkere policijske i sirenu. Ja sam naseo ali ne daj Bože da ga vidim opet”, napisao je I.S. uz molbu administratorima da se ovo objavi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije