U Srbiji počinje vakcinacija kasirki, taksista, vozača linijskog prevoza

AA
U Srbiji počinje vakcinacija kasirki, taksista, vozača linijskog prevoza
Foto: EPA-EFE / Beograd

Na Beogradskom sajmu danas je počela vakcinacija kasirki i kasira, čime se nastavlja proces imunizacije građana koji zbog prirode posla svakodnevno dolaze u kontakt s velikim brojem ljudi.

Tokom obilaska Sajma, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je izrazio zadovoljstvo što je vakcinisano više od 50 odsto sugrađanki i sugrađana između 65 i 74 godine te gotovo 50 procenata starijih od 75 godina.

"Danas se vakcinišu kasirke i kasiri, jer su oni zaista u bliskom kontaktu s drugim osobama, s obzirom na to da pored njih dnevno prođe stotine, a možda i hiljade ljudi. Oni su za vreme vanrednog stanja radili svakodnevno, a radili su i po čitavu noć kako bi za jutarnje termine za penzionere snabdeli i pripremili radnje", istakao je Vesić.

Kako je naveo, sada je na redu faza vakcinacije vozača linijskog prevoza privatnika, taksista, kao i u preduzećima, a vakcinacija će u Beogradu biti nastavljena prvo u ruralnim sredinama uz pomoć mobilnih ekipa, a zatim i po preduzećima.

Prema njegovim rečima, grad Beograd ubedljivo je najbolji region u Srbiji, vakcinisano je više od 23 procenta punoletnog stanovništva, a revakcinisano nešto više od 13 odsto. To znači, pojasnio je Vesić, da je na 1.000 građana vakcinisano više od 230, a revakcinisano više od 130.

U Srbiji je do sada revakcinisano oko 600.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije