Regija / U Podgorici prijavljeno više osoba jer su krijumčarili lava

15. 02. 2022. u 12:43:00 Fena

Shares: 0

U Agenciji za zaštitu životne sredine Crne Gore smatraju da je mladunče lava, čija je vrijednost oko 200.00 eura, u tu zemlju prokrijumčarilo više osoba te su radi toga podnijeli Specijalnom državnom tužiteljstvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba.

U saopćenju objavljenom na Facebook stranici Agencije pozivaju se nadležni da rade na problemu krijumčarenja životinja te sve svoje resurse stave na raspolaganje kako bi se na odgvoran način pristupilo ovom višedesetljetnom problemu.

Prema krivičnom zakonu Crne Gore, predviđeno je da se osobe koje se bave prenošenjem robe, izbjegavajući mjere carinskog nadzora ili ko izbjegavajući mjere carinskog nadzora prenese robu preko carinske linije naoružan, u grupi ili uz upotrebu sile ili prijetnje, kazne zatvorom od šest mjeseci do pet godina i novčanom kaznom, podsjećaju iz crnogorske Agencije za zaštitu životne sredine.

Iz te agencije, pozivajući se na krivični zakon navode da bi kazna, ovisno od situacije mogla biti i strožija, navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA