U ovom dijelu Balkana više od stotinu artikala u trgovinama će pojeftiniti

0
AA
U ovom dijelu Balkana više od stotinu artikala u trgovinama će pojeftiniti
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Crnoj Gori će od ponedjeljka, 2. oktobra, početi akcija "Stop inflaciji 100+", tokom koje će u trgovinama pojeftiniti preko 150 artikala od 30 do 40 posto.

To su mjere koje je danas, 28. septembra najavila Vlada Crne Gore, kao odgovor na enormno povećanje cijena životnih namirnica. Usljed konstantnog rasta cijena goriva na svjetskom tržištu, Vlada Crne Gore je donijela odluku o zamrzavanju trenutnih cijena goriva.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović saopćio je danas da su se akciji "Stop inflaciji 100+", odazvali svi veliki trgovci, uvoznici i dobavljači koji su se dobrovoljno odrekli dijela marži.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

On je naveo da će biti snižene cijene za preko sto artikala među kojima nije samo hrana već i roba široke potrošnje, kao i da su dva trgovačka lanca najavila snižavanje cijena za 148 artikala.

Spisak artikala koji će pojeftiniti bit će uskoro objavljen, a Đurović je kazao da će akcija trajati do kraja godine.

"U tom periodu može samo doći do snižavanja cijena, a ne njihovog dodatnog rasta. U akciju se uključuje i veliki broj malih trgovaca. Već od ponedjeljka u svim trgovinama će posebnom oznakom biti označeni artikli obuhvaćeni ovom akcijom", kazao je Đurović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije