U Jadranskom moru se pojavila naftna mrlja: "Ovo je ekološka katastrofa"

1
Radiosarajevo.ba
U Jadranskom moru se pojavila naftna mrlja: "Ovo je ekološka katastrofa"
Foto: Kolaž / Pojavila se naftna mrlja u Jadranskom moru

Hrvatska Općina Medulin obavijestila je mještane da je u ranim jutarnjim satima u kampu Stupice u Premanturi primjećena plutajuća materija čiji miris i svojstva podsjećaju na naftni derivat.

"Općina Medulin obaviještava mještane kako je jutros u ranim jutarnjim satima u AC Stupice uočena plutajuca tvar koja mirisom i svojstvom podsjeća na naftni derivat. Općina Medulin i Javna ustanova Kamenjak odmah su uputili sve službe na teren, obavijestili sve nadležne službe te pristupili postavljanju upijajućih brana te čišćenjem područja. Nakon detaljne analize objaviti će se više informacija", saopćili su.

Čitaoci portala Istra24 koji borave u kampu Stupice rekli su da je riječ o ekološkoj katastrofi. Isti portal nezvanično saznaje da je mrlja otkrivena jutros i da je vidljiva na nekoliko stotina metara premanturske obale. Općina Medulin je u 15 sati objavila informaciju o mrlji.

Nevrijeme uzrokuje velike probleme u BiH: Poplavljeni podvožnjak otežava saobraćaj

Nevrijeme uzrokuje velike probleme u BiH: Poplavljeni podvožnjak otežava saobraćaj

Navodno, sinoć je viđena velika cisterna koja je veoma brzo prolazila obalom Medulina. Na terenu su sve nadležne općinske, županijske i državne službe. Čitatelj Istarskog javio je da se mrlja širila od Bodulaša do Levanića i preko Kvarnera.

Ekološki incident u Premanturi.

Posted by Istra 24 on Sunday, June 9, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije