U Hrvatsku se turistički ne može ni sa PCR testom do 15. decembra

3
Radiosarajevo.ba
U Hrvatsku se turistički ne može ni sa PCR testom do 15. decembra
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Štab civilne zaštite Republike Hrvatske donio je novu odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Navedeno vrijedi i za sve državljane Bosne i Hercegovine koji imaju i hrvatsko državljanstvo, potvrđeno je iz Granične policije BiH za portal Radiosarajevo.ba.

"U Hrvatsku iz BiH mogu samo oni građani koji imaju valjani razlog i koji je naveden pod “određenim uvjetima", dodao je Svevlad Hoffman, savjetnik direktora GP BiH, za naš portal.

Novom odlukom Štaba CZ Hrvatske, državljani trećih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, mogu ući u ovu državu samo pod određenim uvjetima, i to ako su:

- Zdravstveni djelatnici, istraživači u zdravstvu i djelatnici skrbi za starije osobe
- Pogranični radnici
- Osoblje u prometnom sektoru
- Diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti
- Putnici u tranzitu
- Osobe koje putuju radi školovanja
- Pomorcima i osobama koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes omogućit će se ulazak u R. Hrvatsku uz predočenje negativnog PCR testa na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati ili testiranjem na SARS-CoV-2 po dolasku u R. Hrvatsku i samoizolacijom do prispijeća negativnog nalaza.

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava korištenjem aplikacije Entercroatia.mup.hr.

Ostali uvjeti ulaska u Hrvatsku iz drugih zemalja, mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore.

Privremena zabrana, odnosno ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske stupaila je na snagu od ponoći i trajat će do 15. decembra 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije