U Hrvatskoj uhvaćen 72-godišnji piroman: U kući mu pronašli više predmeta za podmetanje požara

7
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj uhvaćen 72-godišnji piroman: U kući mu pronašli više predmeta za podmetanje požara
Foto: Prtscr / Youtube / Požar u Smokovićima

Policijski službenici Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti.
 
Sumnjiči ga se da je 30. jula u popodnevnim satima kod Smokovića otvorenim plamenom namjerno izazvao požar koji se proširio.

Navedenom radnjom doveo je u opasnost živote ljudi te izazvao štetu na imovini velikih razmjera.

Tokom kriminalističkog istraživanja, jučer na zadarskom području policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda proveli pretragu doma i drugih prostorija te automobila osumnjičenika gdje su pronašli i oduzeli više komada raznih predmeta pogodnih za potpalu vatre te sedam komada streljiva.

Video ražnja na brodu izazvao lavinu komentara: 'Okrenuli' janje dok su plovili Jadranom

Video ražnja na brodu izazvao lavinu komentara: 'Okrenuli' janje dok su plovili Jadranom

Protiv 72-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku. Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv 72-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - istakli su iz zadarske policije.

Podsjetimo, policije na predjelu Smokovića uviđajem utvrdila da je do požara došlo na otvorenom području, između Donje Murvice te južnog djela Smokovića, na predjelu zvanom Opačići, odakle se proširio požar na ukupnu površinu od oko 1 000 hektara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije