U Hrvatskoj građani dobivaju neobične telefonske pozive, dolaze iz tri zemlje

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj građani dobivaju neobične telefonske pozive, dolaze iz tri zemlje
Foto: Glas Istre / U Hrvatskoj građani dobivaju neobične telefonske pozive

Građani Hrvatske posljednih dana imaju velikih problema sa telefonskim pozivima, a operateri svoje pretplatnike upozoravaju na prevaru.

"Ne nasjedajte na lažne pozive s čudnih pozivnih brojeva jer radi se o telefonskoj prevari", rekla je Ines Bačko, koja je danas ujutro primila poziv s nepoznatog broja, prenosi Glas Istre.

Kaže, radi se o pozivnom broju +216 iz Tunisa, a nekoliko poziva primili su njezina majka i prijatelji.

"Radi se o prevari i ovim putem treba upozoriti građane da se ne javljaju na pozivne brojeve +216 (Tunis), +371 (Latvija) i +54 (Argentina). Radi se o organiziranoj telefonskoj prevari koja bi vas mogla skupo koštati. Ciljaju na starije osobe, a dovoljno je da uzvratite poziv", upozorava Ines.

Ona se na poziv nije javljala, jer joj je odmah bilo sumnjivo, a kad je na Internetu provjerila pozivne brojeve, vidjela je da se isti slučaj dogodio i 2014. godine.

"Ako netko ima pretplatu i javi se na taj poziv, skinut će mu sve s računa", upozorila je Ines.

S druge strane žice pozivatelji se u ovakvim slučajevima lažno predstavljaju i korisnike traže osobne podatke, tražeći da izvrše uplate novčanih sredstava.

Slične pozive već mjesecima dobivaju i građani Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije