U Hrvatskoj postavljaju smrtonosne zamke za motocikliste

4
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj postavljaju smrtonosne zamke za motocikliste
Foto: Prtscr/Večernji.hr / Zamke za motocikliste i vozače quadova u Lepoglavi

Na lepoglavskom dijelu Ivanščice netko postavlja smrtonosne zamke za vozače quadova i enduro motocikle.

Na jedan takav slučaj upozorio je zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač. Na široki šumski put razvučena je žica koja je trebala  nasilno onemogućiti vozača u daljoj vožnji.

Takvih je zamki sve više i one su lepoglavskom Vijeću za prevenciju kriminaliteta krajnje neprihvatljive.

"Najstrože osuđujem namjerno montiranje i postavljanje sajli i žica po šumama kako bi se ljudi koji voze motore ozlijedili. To je suludo! Šume Ravne gore i Ivanščice moraju biti sigurne za sve koji se nađu u njima, od izletnika i rekreativaca pa sve do šumovlasnika i vozača motocikala ili quadova.

Jako je važno bolje regulirati korištenje šumskih površina za sve tipove sportskih ili rekreacijskih aktivnosti kako se znalo tko koristi koji dio šume, ali još je važnije povećati sigurnost građana. Kroz dijalog sa svim dionicima moramo pronaći optimalno rješenje kako stati na kraj ovome problemu zbog čega ću hitno sazvati sjednicu Vijeća za prevenciju", kaže zamjenik gradonačelnika Kovač, a prenosi Večernji.hr.

U Lepoglavi se, dodao je, osniva motocross klub i svim zaljubljenicima u ovakav vid adrenalinske zabave trebalo bi pomoći i osigurati im nesmetano bavljenje ovim sportom kako ne bi nitko nikog ugrožavao.

U septembru prošle godine zbog sličnog je razloga, konopa postavljenog između dva drveta, smrtno stradao mladi motociklist u Gornjem Jelenju.

Ovakve su zamke motociklisti viđali i na području Čeva, Novog Marofa i Kalnika, a sada se sve češće mogu pronaći i na obroncima Ivanščice i Ravne gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije