U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

2
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar
Foto: Printscreen / Snijeg u Hrvatskoj

Hladna fronta stigla je do centralne Hrvatske, a u dijelovima zemlje već pada snijeg.

2U Varaždinu je trenutno samo 4°C, dok se recimo u Banjoj Luci mjeri 28°C. U narednim satima nagli pad temperatura očekuje sjeverozapad, sjever i sjeveroistok Bosne. Sa trenutnih ljetnih temperatura za nekoliko sati potražit ćemo jakne iz ormara",  naveli su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

Najavljuju i jake udare vjetra.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

"U sklopu zahlađenja zapuhat će prolazno jak do olujan sjeverac, posebni oprez za ravničarske dijelove Posavine i Semberije gdje bi udari vjetra lokalno iznosili 50-70km/h.

Za nekoliko sati eto i padavina, najprije na sjeveru zemlje uz lokalno mogućnost grmljavine. Večeras nam stiže i snijeg, najprije u brdsko-planinske dijelove Krajine, a zatim i više krajeve ostatka zemlje", naveli su iz BHMeteo.

Pogledajte snimke iz Hrvatske.

16.04. - 13:50 | U susednoj Hrvatskoj počeo snijeg. Video dolazi iz Bednje na zapadu zemlje. Večeras slične prizore gledamo i u pojedinim dijelovima BiH. Video: Marija Žirovec

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, April 16, 2024

VIDEO: U Donjem Maclju pao snijeg, a prije samo dva dana bilo je čak 30 stupnjeva! ❄️❄️❄️ Snimku nam šalje čitatelj. Kakvo je vrijeme kod vas? Pišite i šaljite fotke u komentarima! 👇🏻

Posted by Zagorje International on Tuesday, April 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije