U Hrvatskoj domar osumnjičen za silovanje štićenice

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj  domar osumnjičen za silovanje štićenice
Nacional.hr / Ilustracija

Zbog seksualnog zlostavljanja štićenice jednog doma za odrasle osobe s posebnim potrebama policija je proše sedmice uhapsila 54-godišnjeg zaposlenika tog doma, piše Jutarnj list.

Navedeni dom nalazi se u centralnoj Hrvatskoj, a nad privedenim zaposlenikom doma u petak je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je nad štićenicom doma počinio kazneno djelo spolnog odnosa bez pristanka. Policija je osumnjičenika predala zatvorskom nadzorniku i podnijela poseban izvještaj nadležnom Općinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

Prijeti mu zatvorska kazna do deset godina. Kako Jutarnji list neslužbeno saznaje, uhapšeni muškarac je radio u toj ustanovi kao domar. Prije nekoliko dana pojavile su se sumnje da je već duže vrijeme, navodno najmanje dvije godine, seksualno iskorištavao jednu štićenicu. Piše i da je to činio  u jednoj sobici u samom domu.

Prema neslužbenim izvorima ovog medija, u mobitelu štićenice pronađene su poprilično opscene poruke koje joj je, kako se sumnja, slao domar. Istražuje se je li možda na isti ili sličan način zlostavljao i druge štićenice. Više o ovom slučaju pročitajte na sljedećem linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije