U eksploziji automobila u Srbiji teško povrijeđena španska misica

Radiosarajevo.ba
U eksploziji automobila u Srbiji teško povrijeđena španska misica

U eksploziji automobila koja se jučer dogodila u zemunskom naselju Galenika u Srbiji, povrijeđena je Španjolka Olatz Bilbao Gonzales (20), inače miss Marbelle za 2014. godinu, piše Blic. Ona je najvjerovatnije usputna žrtva u ratu kriminalnih klanova povezenih sa Lukom Bojovićem, čiji je advokat Dragoslav Miša Ognjanović nedavno ubijen.

U trenutku eksplozije, Olatz Bilbao Gonzales bila je u društvu Strahinje Stojanovića (28) koji ima dugačku kriminalnu prošlost. Smatra se da je bomba u skupocjenom audiju bila namijenjena njemu, ali je tek pukom srećom izbjegao smrt. 

Naime, Stojanović je zaboravio mobitel u stanu i vratio se po njega, kada je automobil odletio u zrak. Olat je preživjela napad, no teško je povrijeđena.

Mlada Španjolka bila je miss Marbelle, dijela Španjolske gdje je utočište našlo dosta kriminalaca s ovih prostora koji su se uglavnom bavili preprodajom kokaina.

Sam Strahinja već je nekoliko puta uhapšen zbog teških kaznenih djela, a pojavio se i kao svjedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.

I Strahinjin otac Pajo bio je u sukobu sa zakonom te je odslužio kaznu zbog silovanja, pokušaja ubistva i razbojništva, a likvidiran je 2015. godine također u naselju Galenika u Zemunu. To ubistvo još uvijek nije rasvijetljeno, no vjeruje se da je ubijen upravo zbog kriminalnih veza svojega sina. Neki mediji nagađaju da je Paju ubio sam sin Strahinja zato što mu je ovaj zlostavljao majku.

Mladi Stojanović je bio dobar prijatelj i s ubijenim vođom navijača Crvene zvezde Veliborom Dunjićom, koji je stradao u 2014. u Beogradu. Za njegovo ubistvo optuženi su Vladimir Đurović i još osmero ljudi koji su mu pomagali u zločinu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije