U Crnoj Gori zabrana napuštanja svog grada vikendom

0
Radiosarajevo.ba
U Crnoj Gori zabrana napuštanja svog grada vikendom
FOTO: Radiosarajevo.ba / Herceg Novi

Prema ranije donijetim pooštrenim mjerama putnički i međugradski saobraćaj u Crnoj Gori se obustavlja vikendom, petkom od 19 sati do 5 sati u ponedjeljak. 

Iz Uprave policije saopćeno je da će pripadnici policije sprovoditi tu naredbu na ulazima i izlazima iz opština.

Oni će kontrolisati učesnike u saobraćaju i kretanje dozvoliti isljučivo vozačima koji budu imali propisanu potvrdu. 

Apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima.

Ova naredba ne odnosi se na sljedeće slučajeve:

- motorna vozila kojima se vrše djelatnosti bitne za promet robe, snabdijevanje i dostavu ljekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom, prevoz zaposlenih (ako posjeduju potvrdu poslodavca i putni nalog za službeno putovanje), 

- prevoz lica koja su boravila van mjesta boravka, odnosno prebivališta, radi povratka u to mjesto, ako posjeduju voznu kartu za povratak u međunarodnom linijskom ili avio saobraćaju ili su to mjesto napustili prije 14. novembra 2020. godine, tranzitnog prevoza putnika i radi putovanja međunarodnim redovnim ili linijskim prevozom ili avio saobraćajem, 

- lica koja njeguju lica koja usljed bolesti, stanja ili posljedica povrede nisu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor ovih lica i izvodom iz odgovarajućeg matičnog registra građana kojim se dokazuje međusobno srodstvo ili ugovorom o njezi ili izdržavanju kojim se dokazuje međusobni pravni odnos ovih lica.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori zabilježeno je 508 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je 10 pacijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije