U bolnicu doveli dječaka s lomovima, modricama i ožiljcima od gašenja cigareta

Radiosarajevo.ba
U bolnicu doveli dječaka s lomovima, modricama i ožiljcima od gašenja cigareta
Foto: politikaplus.com / Klaićeva bolnica u Zagrebu

Dječak kojeg je u zagrebačku Klaićevu bolnicu u subotu dovela potresena žena u 50-im godinama plakao je od bolova.

U Klinici za dječje bolesti potvrdili su da je dječak rođen u listopadu 2016., u subotnjim jutarnjim satima, u pratnji susjede, zaprimljen na hitni prijam sa sumnjom na fizičko zlostavljanje. Bio je i pothranjen i prestrašen, pišu 24 sata. 

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, ljekari su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te po cijelom tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži. Ljekari su ostali šokirani time što su vidjeli. Direktor Klaićeve, prof. dr. Goran Roić, rekao je za 24 sata da su iz bolnice odmah obavijestili policiju.

Dječak će do daljnjeg ostati u bolnici.

Žena koje je dovela dijete navodno je objasnila kako joj je u subotu ujutro na vrata pozvonila susjeda (19) i zamolila je da dječaka odvede na hitnu jer je prije nekoliko dana pao i povrijedio se.

Rekla je da je dječak u dobi od 2,5 godina, kojega čuva, prije nekoliko dana pao niz stepenice i da misli da se teško povrijedio. Desna ruka mu je bila natečena i boljela ga je na dodir. Ta je djevojka ispričala i da ne može voditi dijete u bolnicu jer zbog nekih svojih strahova ne izlazi iz stana.

Iz policije kažu da je kriminalistička obrada u toku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije