U bh. susjedstvu se pojavile crne zmije: 'Strahujemo. Ne želimo da uđu u kuću'

5
Radiosarajevo.ba
U bh. susjedstvu se pojavile crne zmije: 'Strahujemo. Ne želimo da uđu u kuću'
FOTO: Screenshot / Zmija na otoku Krku

U mjestu Čižići na otoku Krku mještani su ugledali dvije crne zmije kako "plešu“ jedna oko druge.

Zabrinuti čitatelj rekao je kako se zmije sve češće pojavljuju, pogotovo u ljetnim mjesecima, a znaju biti dugačke i do 180 centimetara, procjenjuje.

"Zmije na našu parcelu stignu preko susjedove, tamo je puno zaraslog žbunja. Strah me da ne prestraše moju unuku ili goste“, kaže čitatelj za portal Dalmacija danas.

Danas će biti izabran novi rektor Univerziteta u Sarajevu

Danas će biti izabran novi rektor Univerziteta u Sarajevu

"To je sada ozbiljna tema, da ne bi zmije ušle u kuće za hranom“, dodaje čitatelj zabrinut za turističku sezonu ako se pročuje da mjestom haraju zmije.

Zmija crnac ili crnčić, kako ih nazivaju u selu, zapravo je vrsta crna poljarica. Nastanjuje suhe šume, livade, makiju, kamenjar, polja, sela i gradove, a jede guštere, zmije, ptice i male glodavce. Ugriz joj je snažan, no neotrovan. Mlade jedinke ove zmije lako se mogu zamijeniti s drugom vrstom, zmijom bjelouškom.

Iz općine Dobrinj za Dnevnik.hr rekli su kako je općina upoznata s time da su u mjestu viđene zmije. Kako kažu, o svemu je obaviješten i komunalni redar koji je izašao na teren provjeriti uređenje okućnica u okruženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije