Čovjek zbog TV emisije dao zmiji da ga "živog pojede" - sve je završilo zastrašujuće

1
Radiosarajevo.ba
Čovjek zbog TV emisije dao zmiji da ga "živog pojede" - sve je završilo zastrašujuće
Foto: Discovery / Paul Rosolie u emisiji na Discovery kanalu

Dokumentarci o divljim životinjama često nas fasciniraju načinom na koji zmije osiguravaju hranu, ali ovaj slučaj će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Većina ljudi bježi od zmija, no za Paula Rosolieja, one su prijatelji. Rosolie se posvetio zaštiti životinja i njihovih staništa, posebno u amazonskoj prašumi, gdje je proveo godine proučavajući zelene anakonde.

Nedavno otkriće drevnog grada Maja u amazonskoj prašumi izazvalo je veliku pažnju. Ovaj izgubljeni grad s više od 400 naselja povezanih cestama pruža novo razumijevanje drevne kulture i civilizacije. Richard Hansen, arheolog, ističe da je ovo otkriće "mjenjač igre" u razumijevanju ljudske povijesti.

Zahiragić odgovorio Helezu: "Nazvao me lažovom, iako ja nikada ne lažem"

Zahiragić odgovorio Helezu: "Nazvao me lažovom, iako ja nikada ne lažem"

Rosolie se, međutim, upustio u hrabriji pothvat. U emisiji Eaten Alive na Discovery Channelu, ponudio se da bude "živ pojeden" od strane zelene anakonde. 

"Stanite uz dečke, počinjem se osjećati kao da me proždire. Dečki, lice mi je spušteno. Zovem, trebam pomoć!", počeo je vikati u jednom trenutku.

Tim je odmah pritrčao i sklonio zmiju s njega.

Govoreći o svom pokušaju da bude "živ pojeden", piše Klik, Rosolie je rekao: "Posljednje čega se sjećam bila su njena širom otvorena usta i sve je postalo crno. Opustio sam se i pustio da se stisnu. Sve vrijeme sam samo mislio: 'Jedi, jedi'. Omotala se oko mene i osjetio sam kako mi odijelo puca i kako mi ruke 'ispadaju'", prisjetio se.

Ipak, ima i onih koji su o svemu ovome imali nešto drugačije za reći:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije