U autobusu na liniji Turska – BiH švercovali čaj za mršavljenje, krili ga i u toaletu

0
Radiosarajevo.ba
U autobusu na liniji Turska – BiH švercovali čaj za mršavljenje, krili ga i u toaletu
Foto: Carina Srbije / Otkriveni čajevi

U prethodnih nekoliko dana na graničnim prijelazima kod Srbije oduzeto je više od 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini, saopćila je Uprava carina Srbije.

Kako navode, pokušaj krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo je 11. avgusta kada je kod 58-godišnje putnice, u prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske, otkriveno 202 kutije čaja koje ona nije prijavila.

Nakon toga, na graničnom prijelazu Gradina u utorak, u autobusu koji vozi na redovnoj liniji Turska - BiH, pronađeno je 50 kutija čaja za mršavljenje "Trex Tea" i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini "Sipraktin", vrijednih više 150.000 tamošnjih dinara (skoro 9.000 KM), za koje se kao vlasnik prijavio jedan od vozača.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

"Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svih 30 putnika i tri vozača rekli su da sa sobom nose samo lične stvari", navode iz Uprave carine.

Mađutim, tokom detaljnog pregleda koji je uslIJdio, otkriveno je da su ispod sjedišta, u prtljažniku i u toaletu autobusa skrivene tri velike kese ispunjene čajevima za mršavljenje i sirupima za dobijanje na težini.

Dan ranije na istom graničnom prijelazu u kamionu koji je, također dolazio iz Turske, otkrivena je tona neprijavljene robe, a među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da su kopija poznatih robnih marki, otkriveno je i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje "Trex tea".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije