Tužna priča: Splićanke, majka i kćerka, preminule u razmaku od sat vremena

2
Radiosarajevo.ba
Tužna priča: Splićanke, majka i kćerka, preminule u razmaku od sat vremena
Foto: Privatni album/Slobodna Dalmacija / Loredana i Sara Kun

Život piše romane, kaže uzrečica, ali za sljedeću priču možda bi bilo bolje napisati kako život piše najbizarnije i najtragičnije priče.

Jedna takva tužna priča, da tužnija ne može biti, koja poveznicu ima sa Splitom dogodila se prije nekoliko dana u Torontu, u Kanadi, gdje su u vrlo kratkom razmaku, po neslužbenoj informaciji od sat vremena, preminule kći i majka, hrvatskog porijekla.

Kćerka je Sara Kun, rođena prije 36 godina u Splitu, advokatica u Torontu, dok je majka 66-godišnja Loredana Kun, također rođena Splićanka. Loredana Kun je rođena Beroš i bila je sestra preminulog, bivšeg splitskog gradonačelnika Slobodana Beroša, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

U cijeloj ovoj tužnoj priči valja napomenuti da se tragedija u porodici Beroš-Kun dogodila godinu dana nakon smrti Slobodana Beroša, koji je preminuo 11. oktobra prošle godine.

U prvom trenutku je informacija, koja je došla do medija "govorila" kako su majka i kći preminule, odnosno poginule u dvije odvojene nesreće, ali priča je sasvim drugačija.

A što se zaista dogodilo, Slobodna Dalmacija je saznala iz priče s jednim od članova porodice, koji živi u Hrvatskoj.

Naime, Sara Kun, koja bila udana za Eugenea i koja je imala kćerku Sophie Isabell, radila je kao advokatica u Torontu i nedavno je postala partner u jednoj advokatskoj firmi. Nikada nije bila bolesna, barem što je ona znala, bila je mlada, školovana i cijeli život je bio pred njome. Rekli bi da je ostvarila "kanadski san".

Ali, prije nekoliko dana je nesretna sudbina "umiješala" svoje prste u Sarin život i Sara, zdrava mlada žena je, u Torontu doživjela srčani udar. Prema informacijama koje dolaze od člana porodice koji živi u Hrvatskoj, istog trenutka su pozvana kola hitne pomoći, ali do njihovog dolaska Sara je preminula. Pokušana je reanimacija, međutim Sara je nažalost izgubila bitku za svoj život.

Da jedna tragedija često vuče i drugu za sobom, nažalost pokazalo s vrlo brzo. Naime, saznavši neposredno nakon Sarine smrti, da joj je kći preminula, uslijed grozne vijesti, na drugom kraju Toronta preminula je i njena majka Loredana.

Kako se saznaje, Loredana Kun je u Kanadu odselila sa svojom kćerkom u 90-tim godinama prošlog stoljeća, a u Splitu je bila poznata kao tekstopisac, koja je pisala stihove pjesama za hrvatske pjevače, među kojima i za Josipu Lisac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije