Turista u Hrvatskoj napisao lošu recenziju restoranu, vlasnik ga napao motikom

1
Radiosarajevo.ba
Turista u Hrvatskoj napisao lošu recenziju restoranu, vlasnik ga napao motikom
Print Screen / Drama u Stobreču: Turistu napao motikom

U Stobreču pokraj Splita u Hrvatskoj je ranije ove sedmice došlo do incidenta između turista i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta, piše Dalmacija Danas.

Kako tvrdi strani državljanin, napadnut je od strane vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u centru Stobreča.

"Dugo smo čekali ispred ugostiteljskog objekta da nas uopće puste unutra, nakon što smo uspjeli ući, poslužio nas je vrlo neljubazan i bezobrazan konobar. Zbog toga smo odlučili otići i ipak ne jesti u tom restoranu. Nakon što smo pronašli mjesto u obližnjem restoranu na stobrečkoj rivi, napisao sam lošu recenziju na Google ovog restorana u kojem sam bio nezadovoljan uslugom", započeo je čovjek priču za Dalmaciju Danas.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Čovjek navodi da mu je vlasnik ugostiteljskog objekta kojem je napisao negativnu recenziju prišao u trenutku dok je jeo.

"Pljunuo u lice, ali i u tanjur s hranom"

"Nakon otprilike pola sata, gospodin prilazi mom stolu verbalno me napadajući te mi je pljunuo u lice, ali i u tanjur s hranom. Kako sam se samo tada osjećao, tada je nastao verbalni sukob između nas, jer kako da mu ne odgovorim na tako pogrdno ponašanje", rekao je turist.

Stranac se odlučio vratiti u ugostiteljski objekt iz kojeg je izašao nezadovoljan uslugom. Ali navodi da to nije učinio iz razloga da nastavi sukob, nego kako bi fotografirao vlasnika objekta te prijavio slučaj na policiju.

"Dok sam držao mobitel u ruci, vlasnik ugostiteljskog objekta me je počeo udarati i napadao me motikom. On je bio jako ljutit i revoltiran, a ja sam se bojao za svoj život. Nakon svega uzeo mi je mobitel iz ruke i bacio ga o pod", priča.

U međuvremenu, policija je došla po dojavi građana koji su se okupili.

"Mene su priveli u policijsku stanicu, uhapsili su me jer sam na poljskom jeziku uzvikivao psovku 'j*** mac', a vlasnik nije priznao da mi je oštetio mobitel, i na kraju sam ja dobio sam kaznu od 500 kuna", ispričao je za Dalmaciju Danas.

Dalmacija Danas obratila se i vlasniku prozvanog restorana.

"Vlasnik ne želi davati nikakve izjave o tom događaju", poručio je zaposlenik putem telefona.

Upit je poslan i policiji, ali odgovor još nije došao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije