... / Incident u susjedstvu: Vozač autobusa vrijeđao nepokretnu ženu, putnici u šoku

22. 09. 2021. u 19:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pojedini putnici novosadskog gradskog prijevoza požalili su se da je jedan vozač u utorak odbio da osobi s invaliditetom spusti rampu i vrijeđao je. U preduzeću navode da ispituju slučaj i da radnik negira optužbe.

Jedna od putnica ispričala je da se sve odigralo na stajalištu na Bulevaru Mihajla Pupina.

"Žena koja je bila u kolicima je zamolila da joj se spusti rampa da uđe u autobus. Ona je bila na srednjim vratima i vozač ništa nije rekao ili uradio. Sugrađanki je bila potrebna pomoć i neke putnice, koje su bile kod vrata, počele su da joj pomažu i spustile su rampu. Valjda kada je video šta se dešava, vozač je više puta kretao da zatvori vrata i vikao "alo, ne može to da se spusti", nakon čega je i izašao iz kabine, dok je žena u kolicima već ulazila preko rampe. Vikao je na nju da, "ako je već invalid", treba da plati taksi. Mi koji smo bili u autobusu smo se pobunili i počeli da vičemo na njega da treba da ga bude sramota. Kako je žena već ušla u autobus, putnici su vratili rampu na mesto, on je nastavio da vozi dalje. Kada smo došli na stanicu na Bulevaru cara Lazara, kod Doma zdravlja, žena je želela da izađe i ponovo smo joj mi pomagali, jer vozač nije hteo", kaže jedna od putnica za 021.rs.

Po njenim riječima, žena je bila uznemirena, rekavši da se osjeća poniženo, te da joj se takva situacija ranije nije događala.

Kako mediji prenose i vozač je dao izjavu, koja se razlikuje od tvrdnji putnika.

"U svojoj pisanoj izjavi vozač je naveo da mu se putnica nije javila, već je ušla na druga vrata sa ostalim putnicima, te da je on nije mogao videti. On je napisao da je čuo lupanje u vozilu, pa je proverio o čemu se radi i video da je neko od putnika sam spustio rampu. Vozač opovrgava da je vređao osobu sa invaliditetom i druge putnike. Prema iskazu zaposlenog, jedina komunikacija sa putnicima bila je njegovo pitanje ko je spustio rampu i obaveštavanje da to isključivo on mora da uradi", naveli su iz GSP-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA