Tuga u Beogradu: Fudbalska delegacija Kantona Sarajeva odala počast žrtvama masakra

Radiosarajevo.ba
Tuga u Beogradu: Fudbalska delegacija Kantona Sarajeva odala počast žrtvama masakra
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fudbalska delegacija Sarajeva odala počast žrtvama masakra u Beogradu

Četiri dana otkako se dogodila tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar", članovi Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, došli su ispred škole u kojoj se masakr desio da polože cvijeće i odaju počast stradalima.

Specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz Srbije razgovarao je s njima.

"Svake godine dolazimo na nogometni turnir. Sinoć smo došli, danas smo igrali, završili smo utakmicu, došli smo ovdje da zapalimo svijeće i položimo cvijeće", rekao je Hamdo Spahić, predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Osim Spahića, počast su odali i drugi članovi Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, Gvozden Medžid, Emir Alečković i Derviši Admir.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije