Aerodrom Tuđman u Zagrebu: Vozilo za ukrcaj prtljage sudarilo se s avionom

Radiosarajevo.ba
Aerodrom Tuđman u Zagrebu: Vozilo za ukrcaj prtljage sudarilo se s avionom
Vozilo za prijevoz prtljage Aerodroma Franjo Tuđman u Zagrebu i avion Airbus 320 kompanije Croatia Airlines sudarili su se sinoć, pri čemu je pričinjena materijalna šteta na avionu, koji je morao biti isključen iz redovnog aviosaobraćaja.

Kako je prenio Avioradar, avion je letio na relaciji Zagreb - Dubrovnik. S obzirom na to da je isključen iz saobraćaja, drugi avion prevezao je putnike sa zakašnjenjem. Jutrošnji let za Zagreb iz Dubrovnika je otkazan.

Kako navode iz Aerodroma Franjo Tuđman, došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u avion i aviona Croatije Airlines, prilikom čega je avion oštećen. Putnici su prebačeni na drugi avion i nastavili su let do Dubrovnika. U toku je uviđaj događaja, rekli su iz Aerodroma.

U Croatia Airlinesu također su potvrdili incident i kazali da se i dalje ispituju oštećenja na avionu, kao i detaljan tehnički pregled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije