Tučnjava na granici Hrvatske i Crne Gore: Otac i sin završili u Hitnoj pomoći

1
Radiosarajevo.ba
Tučnjava na granici Hrvatske i Crne Gore: Otac i sin završili u Hitnoj pomoći
Foto: Hina / Hrvatska granica / Ilustracija

Dvojica Konavljana, otac i sin, u subotu, 27. jula, kasno popodne završili su u bolnici nakon što ih je napalo desetak stranih državljana koji su čekali u koloni za prelazak granice na GP Karasovići.

Prema informacijama čitalaca, otac i sin su zaobilazili kilometarsku kolonu kako bi stigli do svoje kuće, piše Dubrovački vjesnik.

"Kada su ih vidjeli da voze drugom trakom, zaustavili su ih ovi koji su čekali na izlazak iz Hrvatske, valjda su mislili da žele preći red na granici.

Određen jednomjesečni pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku

Određen jednomjesečni pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku

Pokušali su im objasniti da ne idu na granicu već kući, ali su ih napali. Desetak njih ih je tuklo. Policija je stigla, privela trojicu, a hitna je odvezla pretučene u bolnicu", rekao je izvor Duborvačkog vjesnika opisujući šta se juče dogodilo.

"Poznajem obojicu i garantujem da oni nisu izazvali incident. Svi ih znaju u Konavlima, i to su ugledni ljudi. Žao mi je što se ovakve stvari događaju, ali bojim se da se ovo može ponoviti. Zato sam i nadležnim službama uputio zahtev da se na GP Karasović otvori još izlaza prema Crnoj Gori i da se sastav softverski pojača kako bi procedura skeniranja dokumenata išla puno brže", poručio je Lasić.

Do incidenta je došlo zbog gužvi prema graničnom prijelazu. Gužve su kilometarske. Riječ je o tome da u ljetnim mjesecima je ovo tranzitna zona za brojne državljane Albanije i Kosova koji iz Europske unije odlaze kući na ljetovanje.

Nije popunjena samo Jadranska magistrala nego i sporedne ceste koje Konavljani koriste kako bi došli do svojih domova.

Upravo je na jednoj od tih sporednih cesta došlo do incidenta kada su otac i sin iz Konavala išli mimoilaziti kolonu vozila, ne kako bi išli na granicu nego kako bi išli kući. Međutim, prepriječili su im put strani državljani, državljani Albanije misleći kako žele mimo njih doći do granice, piše HRT.

Privedena su trojica državljana Albanije, no policija je zadržala dvojicu državljana u dobi od 23 i 42 godine protiv kojih bi tokom dana trebala biti podignuta najvjerojatnije kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije