Tragedija u Hrvatskoj: Maloljetnik vozio pijan pa sletio s puta, usmrtio tinejdžerku

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Hrvatskoj: Maloljetnik vozio pijan pa sletio s puta, usmrtio tinejdžerku
Foto: Hina / Hitna pomoć Hrvatska / Ilustracija

Od posljedica povreda, nakon saobraćajne nesreće koju je izazvao maloljetnik (17), u zagrebačkoj bolnici u nedjelju, 28. jula, preminula je 17-godišnja djevojka, troje maloljetnika je lakše, a jedan teže povrijeđen u toj nesreći.

U nesreći, koja se dogodila u nedjelju, 28. jula, oko 4.10 sati, povrijeđena su četiri maloljetna putnika i sam vozač, a ljekarska pomoć im je pružena u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Nije imao vozačku dozvolu

Utvrđeno je da su tri putnika, 16-godišnjak, 17- godišnjakinja i 17-godišnji vozač lakše povrijeđeni, dok su teško povrijeđeni 17-godišnjak i 17-godišnjakinja. Od posljedica povreda, 17-godišnja je djevojka nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, u 10.35, preminula u KBC Sestre milosrdnice, navodi policija.

Hoće li BiH ući u Eurotransplant: Možemo regulisati sva pitanja, ali jedan uslov je ključan

Hoće li BiH ući u Eurotransplant: Možemo regulisati sva pitanja, ali jedan uslov je ključan

Nesreća se dogodila u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje, izazvao ju je maloljetni vozač (17), prije nego što je stekao pravo upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Dok je vozio automobil marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka u organizmu je imao 1.21 g/kg alkohola.

Dolaskom do raskrsnice a s ulicom Davora Bašića brzinu kretanja vozila nije prilagodio zavoju, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste, a potom na meki teren, nakon čega je naletio na stup javne rasvjete, saopćila je PU zagrebačka.

Zbog počinjenog kaznenog djela, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno u bolnici, bit će poduzete odgovarajuće mjere i podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije