Trener preminulog dječaka: Srbija je izgubila šampiona

Radiosarajevo.ba
Trener preminulog dječaka: Srbija je izgubila šampiona
Foto: Privatni album / Luka s ocem i majkom

Trener mlađih kategorija odbojkaškog kluba Vojvodina Aleksandar Maletin za čiju selekciju je nastupao preminuli dečak Luka Milinković, sin slavnog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, kaže da je skrhan bolom zbog tragedije koja je novosadsku porodicu zadesila na ljetovanju na hrvatskom ostrvu Brač.

"U šoku sam zbog smrti malog Luke. Veoma sam tužan i ne mogu vjerovati šta mu se desilo", rekao je Maletin za Blic.rs.

On je dodao da je Luku trenirao posljednjih godinu dana.

"Trenirao sam ga posljednjih godinu dana, fantastičan dečkić. Bio je pažljiv, vrijedan, radan, ali tih, povučen i miran. Savršeno dijete", rekao je on.

Trener mališana kaže da je Vojvodina u Luku polagala velike nade.

"Imao je ogroman potencijal i žao mi je što ga je smrt spriječila da pokaže raskošan talenat. Srbija je izgubila šampiona", rekao je Maletin.

Trinaestogodišnji Luka Milinkovića, inače sin slavnog argetinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, poginuo je u subotu na Braču u Hrvatskoj. Tijelo trinaestogodišnjaka su kupači u subotu pronašli kako pluta u moru, a kako je za medije kazala dječakova majka Jelena, Luka je imao izljev krvi u mozak zbog čega je izgubio svijest i potonuo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije