Dječak koji se utopio na Braču bio je sin slavnog odbojkaša

Radiosarajevo.ba
Dječak koji se utopio na Braču bio je sin slavnog odbojkaša
Dječak Luka M. (13) koji se utopio proteklog vikenda na Braču u Hrvatskoj je sin slavnog odbojkaša Marcosa Milinkovića, piše Blic.

Milinković je najveća odbojkaška legenda Argentine, a porijeklom je Srbin. Oženio se Novosađankom s kojom je i dobio sina Luku.

Tokom karijere igrao je za neke od najvećih svjetskih klubova, poput Sisleyja iz Treviza.

Šest godina je biran za najboljeg odbojkaša Argentine, a tri puta je učestvovao na Olimpijskim igrama.

Luka je i sam krenuo tatinim stopama. Bio je član Odbojkaškog kluba Vojvodina, a igrao na mjestu primača.

Dječak je bio na ljetovanju s majkom i sestrom. Kobnog dana je s vršnjacima otišao napolje, a majci je oko 18.00 sati rekao da ide s njima na obližnji teren da igraju košarku.

"Iznajmili su kajak, on i njegovi prijatelji, od 17.00 do 18.25. Rekli su da im je dosta, dvojica su otišla na igralište da igraju košarku, a on je rekao da će ostati da se kupa još malo", otkrio je svjedok za 24 sata.hr.

Međutim u 19.00 sati jedan Slovenac došao je na plažu da vrati pedalinu i od čoveka od kog se plovilo iznajmljuje, tražio masku "jer mu se čini da je vidio ili nečije tijelo ili da neko roni". On je dodao da ne želi dizati uzbunu i da će provjeriti.

"Dao sam mu masku i kada je došao na to mjesto počeo je da mi signalizira. Sa sinom sam otišao tamo brodom i zaista na dnu, na nekih sedam metara dubine, je bilo tijelo, kao da leži na prsima. Odmah se pojavio i mještanin koji roni na dah do 50 metara dubine, izvukao ga na površinu, ubacili smo ga na brod i počeo sam oživljavanje. Kada smo došli do plaže oko 19.00 sati nastavili smo sa reanimacijom, ali nije bilo pomoći", ispričao je mještanin, inače dugogodišnji policajac.

Ljekari su pokušali reanimirati dječaka i borba za njegov život trajala je dugo, međutim njemu nije bilo spasa.

Sumnja se da je dječak stradao ili od toplotnog udara ili da ga je izdalo srce.

Dječak je bio zdrav, nije pio nikakve lijekove, ali je po vrućini igrao košarku, vozio kajak, a onda vruć skočio u more.

"Vjerovatno ga je srce izdalo", pišu hrvatski mediji.

Čeka se nalaz obdukcije, a potom će tijelo dječaka biti transportirano u Srbiju.

Šta se tačno desilo i šta je prethodilo tragediji utvrdit će istraga. Policija je odmah došla na mjesto nesreće i prema prvim izvještajima, “nema elemenata koji bi ukazivali na krivično djelo”, tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja.

Prema pisanju hrvatskih medija, kod Luke nisu uočene ni povrede koje bi dovele do toga da izgubi svijest tokom ronjenja. O svemu je obaviješteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je izdalo nalog da se izvrši obdukcija.

Marcos Milinković je hitno krenuo iz Argentine za Hrvatsku.

Inače, Milinković je rođen u Argentini 1971. godine, a igrao je za selekciju ove zemlje od 1999 do 2007. godine. U karijeri je igrao za klubove iz Argentine, Brazila, Grčke i Italije od kojih su najpoznatiji Sisley Trevizo, kao i Olympiacos iz Atine. Bio je šest puta najbolji igrač Argentine, učestvovao na OI 1996, 2000. i 2004. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije