! / Kon: Treba razmišljati o nekoj zabrani, da se ide samo do prodavnice...

21. 10. 2020. u 16:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 13

Treba razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice... Za sada nije opcija vanredno stanje. Mi ne možemo da odustanemo ako je neophodno da uvedemo vanredno stanje", rekao je danas epidemiolog dr Predrag Kon, prenose srbijanski mediji. 

On je istakao da je Krizni štab vrlo zabrinut.

"Mi vidimo da se preporuke nikada ne poštuju i to je nešto što nas čini vrlo frustriranim. Mi smo vrlo zabrinuti, teška zabrinutost to jeste, nije strah. Nikog ne želimo da ograničavamo, ali želimo da sprečimo smrtni ishod", istakao je naš stručnjak.

Kon je istakao "da se on pita što se tiče mJera uveo bi obavezno nošenje maski" i to bi zaoštrio do mogućnosti koje može ova zemlja.

"Moramo sprečiti nedodirljivost onih koji se ponašaju kao da ničega nema i to sankcijama. Ništa ne možemo uraditi bez vanrednog stanj", rekao je dr Kon.

UnaprIJed bih predvidIO kad je potpuna zabrana kretanja i kada je potpuno neprihvatljivo da se ljudi sastaju.

"Ovo nije šala, ovo je treći talas i to pred zimu kada je najveći potencijal virusa. Mislim da se to nikada nije čulo i mislim da se ni sada ne razumIJe da je snaga najveća sada",  zaključio je on, prenosi Blic.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)