I u Srbiji danas najveći broj novooboljelih od početka epidemije

0
Radiosarajevo.ba
I u Srbiji danas najveći broj novooboljelih od početka epidemije
Foto: EPA-EFE / Srbija

U posljednja 24 sata u Srbiji (populacija 6,964 milliona) je na koronavirus testirano 7.425 osobe, od kojih je 512 osoba bilo pozitivno.

Nažalost, preminula je jedna osoba.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom ove zemlje nalazi se 27 pacijenata.

Podsjetimo, jučer je od 7.242 testiranih osoba, na COVID-19 bilo pozitivno njih 326, preminule su dvije osobe, a na respiratorima je bilo 25 pacijenata.

Mediji prenose da je jučerašnji broj novooboljelih bio najveći od početka trećeg vala u Srbiji, ali je crni rekord od početka epidemije zabilježen 26. jula, kada je u Srbiji bilo 467 novozaraženih za 24 sata.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, sutra je hitna sjednica Kriznog štaba Srbije za borbu protiv koronavirusa.

Epidemiolog dr. Predrag Kon je za Blic kazao da je zabrana kretanja posljednja opcija, ali i da sa ubrzanjem virusa nije i nemoguća.

Dr. Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19, pik epidemije koronavirusa očekuje u novembru i decembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije