Tragedija koja je potresla region: Dječak se objesio zbog opasnog izazova na Tik-Toku?

3
Radiosarajevo.ba
Tragedija koja je potresla region: Dječak se objesio zbog opasnog izazova na Tik-Toku?
Novosti.rs / Ilustracija

Desetogodišnji dječak koji je jučer pronađen mrtav u stanu u beogradskom naselju Rakovica, navodno se slučajno objesio igrajući Tik-tok izazov Blackout, javljaju srbijanski mediji.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, dječak je ostao sam u stanu, dok su mu roditelji bili u prodavnici.

"Kada su se vratili on nije otvarao vrata, pa su pozvali policiju i vatrogasce koji su preko terase ušli i dete zatekli obešeno o krevet na sprat. Od početka se sumnjalo da je do smrti došlo slučajno tokom igre, a sada se veruje da je mališan zapravo igrao izazov Blackout na društvenoj mreži Tik-tok", kazao je izvor blizak istrazi.

Hitna pomoć je stigla, ali samo su mogli da konstatuju smrt.

Porodica dječaka živi u bakinom stanu u Rakovici, a komšije za njega imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio fino i lijepo vaspitano dijete.

Izazov Blackout podrazumijeva da djeca stave kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju to mobilnim telefonom dok ne padnu u nesvijest.

U italiji je prije nekoliko dana preminula djevojčica (10) koja se ugušila igrajući upravo ovaj izazov, a svjetski mediji apeluju da se prijavi svaki nalog na kome se vidi šerovanje Blackout challenge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije