Tragedija u Srbiji: Sin pronašao mrtvu majku, zatim sebi prerezao vene

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Srbiji: Sin pronašao mrtvu majku, zatim sebi prerezao vene
Arhiv / Ilustracija

Niko iz sela u Mačvi u Srbiji ne može da vjeruje da su Marija Matić (65) i njen sin Dragan u istom danu izgubili živote – ubivši se.

Dragan je, po povratku sa posla, tražio majku i ugledao ju je obješenu u poljskom toaletu. Vjerovatno od šoka tuge uzeo je nož i presekao sebi vene.

Mještani Mačvanskog Pričinovića u šoku su poslije današnje tragedije.

SAD stavile veto na prijem Palestine u punopravno članstvo UN-a

SAD stavile veto na prijem Palestine u punopravno članstvo UN-a

"Kad se vidjelo i čulo šta je Dragan učinio, pozvali smo Hitnu službu koja ga je preuzela kako bi ga prevezla u Opštu bolnicu u Šabac, ali je iskrvavio, usput i izdahnuo", ispričale su komšije.

Matići su, pričaju komšije „mirni, tihi, skromni i povučeni ljudi“.

Nikada ni sa kim u selu nisu bili u sporu i zavadi. Marija je mlada ostala bez supruga, koji je umro prirodnom smrću. Vrijedno je radila i podizala sina, finog, vrednog i dobrog čovjeka.

"Vratio se kod majke. Teško je podnosio razvod. Majka je dijelila, kao i obično, muku sa njim. I taj problem koji ih je mučio nije ih promijenio u odnosu na komšije. Ostali su smerni, tihi i mirni, u svojim problemima i mukama", rekle su komšije iz ovog mjesta.

Niko, međutim, nije očekivao ovako tragičan kraj tih dobrih ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije