Tragedija u Srbiji: Struja ubila dvije djevojčice dok su se kupale u kadi

2
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Srbiji: Struja ubila dvije djevojčice dok su se kupale u kadi
Foto: Pixabay.com / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U tragičnoj nesreći koja se u subotu desila u centru Obrenovca u Srbiji poginule su dvije djevojčice stare pet i sedam godina, prenose srbijanski mediji.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio beogradski Blic, one su se kupale u kadi kad je došlo do strujnog udara koji ih je ubio. U stanu se nalazila i njihova trogodišnja sestra koja je nađena živa.

Vjeruje se kako su napunile kadu s vodom kako bi se okupale, ali voda se izlila iz kade i tada je došlo do strujnog udara. Neko od komšija je prijavio da je došlo do poplave i da čuju kako neko doziva u pomoć, naveo je Blic.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Hitne službe u Obrenovcu su u stanu pronašle troje djece. Iako su pokušali reanimirati dvije djevojčice, nisu uspjeli.

Međutim, prema pisanju Kurira, do tragedije je došlo dok je majka navodno kupala djevojčice. Ovaj medij piše da je "majka također imala povrede od strujnog udara, ali je bila svjesna i komunikativna" te da je "ona zajedno sa svom djecom prevezena u obrenovački dom zdravlja".

S druge strane, kako je za Novosti.rs ispričao jedan od komšija iz zgrade, voda je počela da se sliva sa 6. sprata na kojem su sestre stanovale, na niže spratove, a ljudi su tako shvatile da se nešto dešava.

"Kada je jedan od komšija pratio trag vode, provalio je vrata i našao devojčice u kupatilu", ispričao je jedan od stanara ove zgrade za "Novosti" koje napominju da su nastradale djevojčice u stanu živjele sa majkom, a otac im je u zatvoru.

Mjesto nesreće obišao je i predsjednik gradske općine Obrenovac Miroslav Čučković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije