Tragedija u Hrvatskoj: Vraćali se sa svadbe i poginuli

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Hrvatskoj: Vraćali se sa svadbe i poginuli
Foto: Arhiv / Ilustracija

U saobraćajnoj nesreći, koja se desila 1. septembra u ranim jutarnjim satima u mjestu Hrastje u Hrvatskoj, poginula je četveročlana porodica. Porodica se vraćala sa svadbe, piše Jutarnji list.

Nesreća se desila oko 5:20 sati. Vozač Volkswagen Golfa 4 je sletio sa saobraćajnice u odvodni kanal, pri tome je udario u betonski stup i drvenu ogradu.

Poginuli su 44-godišnji otac K. H., 38-godišnja majka K. H., 14-godišnja kćerka i dvije godine mlađi sin. Dječak je preminuo na mjestu nesreće. Supružnike i njihovu kćerku su iz smrskanog automobila izvlačili vatrogasci.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, vozač nije bio pijan odnosno da uzrok tragedije je umor. Porodica iz mjesta Kračevac se vraćala sa svadbe. Krenuli su iz Petrinje.

Tragedija je uznemirila sve one koji su se zatekli na mjestu nesreće.

Mještane Hrastja je tog jutra probudila strašna buka. Teško da će zaboraviti ono što su vidjeli. Vozač, koji je uspio ostati priseban, pokušavao je otvoriti smrskana vrata sa vozačeve strane.

Među onima koji je pomagao unesrećenima je vlasnik kuće i član Dobrovoljne vatrogasne brigade Darko H. 

Kako je kazala njegova porodica, on je još uvijek u šoku.

"Nakon što je otvorio prtljažnik i vidio unutra djecu, odrezale su mu se noge. U toj dječici je vidio svoje unuke. Pobukao se u sebe i od tada ne jede", rekli su za Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije