Tragedija u Hrvatskoj: Poginuo mladić iz BiH

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Hrvatskoj: Poginuo mladić iz BiH
Kristina Stedul-Fabac / PIXSELL / Teška saobraćajna nesreća kod Karlovca

U sinoćnoj saobraćajnoj nesreći na Državnoj cesti D-1 u Cerovcu Vukmanićkom kod Karlovca u Hrvatskoj poginuo je 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, dok su 36-godišnji putnik iz njegovog automobila i 57-godišnji vozač kamiona teško povrijeđeni, piše Kaportal.rtl.hr.

Policija je obavila uviđaj te pokrenula kriminalističko istraživanje koje će pokazati što se tačno dogodilo na ravnom dijelu saobraćajnice od Cerovca prema Slunjskim Brdima.

Naime, uviđajom je utvrđeno da je teretnim automobilom s priključnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin koji je iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad upravljačem te udario u osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

"Nakon udarca teretno vozilo s priključnim vozilom se prevrnulo i zajedno s osobnim automobilom sletjelo van kolnika gdje je priključno vozilo i dio tereta palo na osobni automobil", izvijestili su u policiji.

Na mjestu događaja uviđajom je rukovodio zamjenik županijske državne advokatice, a saobraćaj je bio u prekidu od trenutka nesreće do 23.40 sati. U cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka saobraćajne nesreće provodi se kriminalističko istraživanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije