Tragedija: Djevojka rodila četvrto dijete u Gospiću, a nakon toga prebačena u Zadar gdje je umrla

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: Djevojka rodila četvrto dijete u Gospiću, a nakon toga prebačena u Zadar gdje je umrla
Pixabay / Ilustracija

Dvadesetdvogodišnja žena iz mjesta Gornje Vrhovine kod Otočca preminula je 7. novembra u Općoj bolnici Zadar, odakle je dovezena iz OB Gospić nakon što je rodila svoje četvrto dijete.

"Sedmog novembra 2022. godine u popodnevnim satima u Jedinicu intenzivne medicine Opće bolnice Zadar primljena je rodilja. Bolesnica je upućena u našu ustanovu nakon dogovora s liječničkim konzilijem Opće bolnice Gospić, a zbog nastavka i poduzimanja dodatnih mjera intenzivnog liječenja. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama bolesnica je preminula u Jedinici intenzivne medicine Opće bolnice Zadar", odgovorili su iz OB Zadar za 24sata.

U gospićkoj bolnici je rodila svoje četvrto dijete, kad su nastale komplikacije, a na porodu je, kako doznaje hrvatski medij, u nekom trenutku bio i ginekolog dr. Darko Milinović, bivši ministar zdravstva.

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Tragedija u susjedstvu: Žena se porodila kod kuće, beba preminula

Tragedija u susjedstvu: Žena se porodila kod kuće, beba preminula

"Ovo joj je bila četvrta trudnoća, termin joj je bio 22. novembra, no 7. novembra je radi bolova primljena u gospićku bolnicu. Njenom suprugu je rečeno da je došlo do komplikacija, da je išla na carski i da su je reanimirali. Potom je došla kratko svijesti, izgubila je puno krvi, i rekli su mu potom da su zvali hitnu da je odveze u OB u Zadru. No preminula je. Njen suprug je bio van sebe i vikao je u OB Gospić pa su mu pozvali policiju i prijetili da će mu oduzeti djecu, osim ovog novorođenčeta koje je rođeno 7. novembra, ima još troje djece. Rekli su da je agresivan i nestabilan i zato su ga prijavili", ispričala je porodična prijateljica.

Milinović: Porod je vodila druga kolegica, bile su komplikacije

24sata kontaktirao je bivšeg ministra zdravstva te bivšeg župana Ličko-senjske županije dr. Milinovića, koji radi kao ginekolog u OB Gospić. Pitali su ga je li bio na porodu gospođe koja je preminula (njeni podaci poznati su redakciji).

Tragedija u BiH: Majka umrla dan nakon poroda, porodicu šokirao odgovor iz bolnice

Tragedija u BiH: Majka umrla dan nakon poroda, porodicu šokirao odgovor iz bolnice

"Ja sam došao u sedam ujutro u rađaonu, ali porod gospođe je vodila druga kolegica. Imali smo taj incident, bile su komplikacije, ali ne mogu ništa reći. Za sve informacije obratite se direktorici bolnice", rekao je Darko Milinović.

Direktorica gospićke bolnice je, za razliku od odgovornih u Zadru, ostala nijema na upite o ovom slučaju.

Milinoviću prijetila porodica preminule, odbio ih je kazneno progoniti

Iz Policijske uprave ličko-senjske potvrđeno je da su 7. novembra dobili poziv iz gospićke bolnice.

"Policija u Gospiću je 7. novembra zaprimila dojavu iz Opće bolnice u Gospiću u 15.58 minuta, 52-godišnjak iz Vrhovine je putem treće osobe poručio riječi prijetnje jednom doktoru. Spomenuti liječnik je upoznat s tim da je mogao podnijeti prijedlog za kazneni progon, no on je to odbio", kazala je glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o dr. Milinoviću, on je odbio da se kazneno progoni osoba koja mu je zaprijetila, a riječ je o tetku preminule mlade majke.

Od prijateljice preminule stigla je informacija kako je nesretna žena završila u OB Gospić u sedmom mjesecu trudnoće:

"Zaprimljena je u bolnicu radi bolova i ležala je tamo dvije sedmice. Bila je na antibioticima radi upala koje je imala. Potom je puštena kući. Trebala je roditi 22. novembra, no zbog bolova je opet otišla ranije u bolnicu. Strašno je što joj se dogodilo, njen muž je u šoku, ima sad novorođenče i doma troje male djece od dvije, tri i četiri godine", kazala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije