... / Top na prodaju: Nevjerovatan oglas iz Srbije, ima jedna caka zbog koje ga niko neće

03. 04. 2021. u 11:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Užičanin Borko Guskić objavio je oglas u kom prodaje pravi pravcati top za 3.000 eura.

U opisu oglasa koji je i nasmijao i šokirao Srbiju Guskić je, između ostalog, poručio: "Top je onesposobljen kako nekom ne bi palo na pamet da napada susedno selo".

Brojni potencijalni kupci javljaju se Borku, ali svi odustaju od kupovine kad čuju da iz topa više ne može da se puca.

"Kupio sam ga od naše vojske pre osam godina. Tad sam kupio dva takva topa i još dosta rashodovane vojne opreme i naoružanja, jer planiram da otvorim muzej na aerodromu Ponikve. Vojska je sve to delaborisala (onesposobila) i to sve ne može više da se koristi u borbene svrhe, pa neke od tih stvari prodajem kao eksponate za muzeje ili za potrebe snimanja filmova", ističe Guskić i dodaje:

"Iako sam napisao ispod oglasa da su cev, kućište zatvarača i ostali delovi koji služe da bi top pucao onesposobljeni kako nekom ne bi palo na pamet da gađa susedno selo, prvo što me kupci pitaju jeste da li mogu da 'rokaju' iz njega. Međutim, kada im kažem da top ne može da se popravi tako da može da puca, oni odustanu od kupovine".

Na prodaju bio i protivavionski top

Užička policija je krajem novembra prošle godine saslušala M. J. (70) iz tog grada, kod kog je pronašla protivavionski top koji koristi avion "mig-21", ali i brojni vojni i policijski helikopteri. M. J. je preko oglasa pokušao da proda ovo oružje za 500 eura, a istragom je utvrđeno da je taj top bio neispravan i rashodovan.

Borko Guskić je rekao da je čuo za taj slučaj i tada je pomislio da mu je neko ukrao protivavionski top, jer je imao isti takav, piše Mondo.

"Odmah sam otišao u magacin gde držim oružje. Srećom, moj primerak topa je bio tamo. Ne znam da li je moj sugrađanin M. J. u međuvremenu prodao njegov top", rekao je Guskić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA