! / Akcija "Rio": U pretresu pronađeni narkotici i oružje

25. 03. 2021. u 12:47:00 Fena

Shares: 0

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas od ranih jutarnjih sati, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zaničko-dobojskog kantona (ZDK), poduzimaju aktivnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva „Rio" u vezi s dokumentiranjem osoba i krivičnog djela - nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu tih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima vrši se pretres stana i pratećih objekata na području općine Zavidovići koje koristi osumnjičena osoba, koja je danas i lišena slobode, a koja je odranije poznata policijskim organima.

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta oprema za laboratorij namjenjen za uzgoj opojne droge „cannabis sativa L“, oko jedan kilogram zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „cannabis sativa L“ pripremljenu za dalju uličnu prodaju i oko pola kilograma materije koja asocira na opojnu drogu „amfetamin“, te automatska puška i municija, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Zenici, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Značajnu podršku prilikom provođenja današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Policijske uprave Zavidovići, Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, saopćeno je iz FUP-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA