Tomislav Nikolić: Zoran Milanović me podsjeća na Antu Pavelića

Radiosarajevo.ba
Tomislav Nikolić: Zoran Milanović me podsjeća na Antu Pavelića
/ Foto: Anadolija
Reagujući na izjavu bivšeg hrvatskog premijera i lidera opozicione SDP-a Zorana Milanovića o Srbima, koju je izrekao na sastanku s hrvatskim ratnim veteranima, predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić dao je intervju za Sputnjik.

Nikolić je rekao da s žaljenjem prati dešavanja u susjednoj državi gdje je Milanović, podsjetimo, rekao "Srbi su šaka jada". 

"Milanović nije običan političar, to je čovjek koji računa da bi ponovo mogao formirati Vladu Hrvatske poslije izbora i već je nagovijestio koliko bi pogubni bili potezi njegove Vlade po srpsko-hrvatske odnose", kaže Nikolić.

Predsjednik Srbije kaže da ga Milanovićeve riječi podsjećaju na ono što je o Srbima mislio i kako je prema Srbima djelovao Ante Pavelić.

"Poručujem onima koji u Hrvatskoj imaju uticaja. Zaustavite ovo. To što Srbija ćuti nije znak da je Srbija slaba, nego je znak da Srbija želi da živi u miru sa svima, pa i sa Hrvatskom. I tu mislimo na Srbe u Hrvatskoj koji bi zbog ovakvih izjava mogli ponovo da budu predmet progona, a Srbija na to sigurno ne bi smjela gledati kao da se ne dešava i ne bi mogla ostati ravnodušna", zaključuje Nikolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije